Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Európa bajnokságok történetének 7 legjobb mérkőzése

Mikor máskor, ha nem a döntő előtt érdemes egy pillantást vetni arra, hogy melyik 7 találkozó volt a legjobb az Európa bajnokságok történetében. Az alábbiakban szubjektív, de annál izgalmasabb lista érkezik. Az mindenesetre érthető, ha ezen, hetes sorban az elmúlt 1-2 évtized mérkőzései szerepelnek, hiszen az első néhány Európa bajnokságon mindössze négy mérkőzést rendeztek 4 résztvevővel, ez a kör 1980-ban bővült 8 válogatottra. Ezt követően 1996-ban léptek pályára már 16 nemzet fiai Angliában és 2016-ra pedig már 24 válogatott legjobbjai kergetik a labdát.


0 Tovább

Edző nélkül nem megy az EB-n sem…

A futballban és természetesen más sportágakban is rengeteget beszélnek a különböző együtteseket, válogatottakat irányító szakemberekről, hiszen elengedhetetlen tartozékai bármely sportnak, legyen szó akár egyéni vagy csapatküzdelmekről.

Az Európa bajnokságon is igen erősen kiütötte a szemünket, hogy mely szövetségi kapitányok képesek túllépni saját magukon, kik azok az edzők, akik képesek váratlant húzni és a rendszereiknek van értelme és melyek azok, amelyek berögzött rendszerben gondolkodnak. A bejegyzés az említett személyek korát, tapasztalatát, stílusát veszi szemügyre és ezekben keresi az összefüggéseket.

0 Tovább

Miért sok a 24 válogatott az európa bajnokságon?

Platini saját kreálmányának megvalósulását már nem élhette meg az UEFA elnöki székében, a jelenleg is zajló Európa bajnokság 24 válogatottal rajtolt el június 10-én. Megvizsgálom, hogy véleményem szerint milyen hatása volt a komoly létszámemelésnek és mi lehet a sorsa a jövőre nézve ennek a lebonyolítási rendszernek.

euro2016 stanleykubrick 24

0 Tovább
12345
»

stanley says

blogavatar

Gondolataim írásos kivetülése. A bolygó neve: Futball.