Kezdődik a Premier League - Dőlnek a rekordok

A mai napon újra berobban a Premier League a futball világába és a nyáron látott változások olyan folyamatokat indítanak el, ami az angol bajnokságot nagyon rövid idő alatt, végleg a világ legtetejére fogja emelni. Hogy miért, azt a továbbiakban meg is indoklom.

premier league money tv

0 Tovább

Az európa bajnokságok lebonyolításának története

Miután az EB lebonyolítása már megváltozott, a legfrissebb hírek szerint pedig 2026-tól a VB mezőnye is kibővül és természetesen ez alapvető változásokat hoz magával, úgy gondoltam érdemes lenne utánanézni milyen rendszerekben zajlottak a legnagyobb válogatott tornák. Először az Európa bajnokságok küzdelmeivel kezdeném ezt a sorozatot.

euro history

0 Tovább

Idegen pályán mindig nehezebb vagy mégsem?

Minden futballista rémálma idegenben játszani vagy mégsem? Mit jelent valakinek a hazai pálya előnye és mit jelent vendégségbe látogatni? A bejegyzés a Reblog sprint, idegen című témájára reflektál, és sajátos módon mutatja be azt, hogy valójában miben is különbözik évszázadok óta a jól megszokott gyeptől távol futballozni.

idegen away

0 Tovább

Azok a fránya tizenegyesek...

A mai nap témája a büntetőpárbaj lesz, amely mindig oly' kegyetlen, mégis tömegek várják a sokszor már unalmasnak tűnő hosszabbítás perceiben, ahol már egyik fél sem mer kockáztatni, amikor már minden láb az utolsó lépéseket teszi és végül nekiveselkedik az ismereretlen ismerősnek. A tizenegyespárbajoknál mennybe mennek kapusok, míg mások a földre kerülnek, hibáznak a legnagyobb sztárok és az utolsó pillanatokban pályára lépett, bemelegítetlen lábak döntik el az idegőrlő csatákat. Lássuk miként alakult ennek az egész őrületnek a története és felidézzük a legemlékezetesebb párbajokat is.

penalties bloodyhell lifeisagame

0 Tovább

Az Európa bajnokságok történetének 7 legjobb mérkőzése

Mikor máskor, ha nem a döntő előtt érdemes egy pillantást vetni arra, hogy melyik 7 találkozó volt a legjobb az Európa bajnokságok történetében. Az alábbiakban szubjektív, de annál izgalmasabb lista érkezik. Az mindenesetre érthető, ha ezen, hetes sorban az elmúlt 1-2 évtized mérkőzései szerepelnek, hiszen az első néhány Európa bajnokságon mindössze négy mérkőzést rendeztek 4 résztvevővel, ez a kör 1980-ban bővült 8 válogatottra. Ezt követően 1996-ban léptek pályára már 16 nemzet fiai Angliában és 2016-ra pedig már 24 válogatott legjobbjai kergetik a labdát.


0 Tovább

stanley says

blogavatar

Gondolataim írásos kivetülése. A bolygó neve: Futball.